ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

SUPER LEAGUE

Γ' Εθνικη

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

» » Γιάννης Γερονικολός: Ο ξυπόλητος δρομέας για 12η φορά στον Μαραθώνιο της Ρώμης!

Γιάννης ΓερονικολόςΓιάννης Γερονικολός: Ο ξυπόλητος δρομέας για 12η φορά στον Μαραθώνιο της Ρώμης!

Ο αγαπητός μαραθωνοδρόμος από τη Θήβα έχει βγάλει διαρκείας για την Αιώνια Πόλη 

20/03/2024 0

Για 12η φορά συμμετείχε στον Μαραθώνιο της Ρώμης την Κυριακή 17 Μαρτίου 2024 ο Γιάννης Γερονικολός.

Ο δρομέας του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μαραθωνοδρόμων Θήβας έτρεξε έναν ακόμη μαραθώνιο ξυπόλητος, για  φορά τον συγκεκριμένο.

«Τους πρώτους 4 στη Ρώμη τους έκανα με παπούτσια. Τους υπόλοιπους 8 χωρίς», μας αποκάλυψε ο δρομέας από τη Θήβα, που σε 9 μέρες (29 Μαρτίου 2024) κλείνει τα 59, και εμείς του ζητήσαμε να μας λύσει την απορία για το πώς έγινε «ξυπόλητος».

Γιάννης Γερονικολός

Ο Γιάννης Γερονικολός τερματίζει τον 29ο Μαραθώνιο Ρώμης σε 4:56:34

«Είχα πελματιαία απονευρωσίτιδα, όπως το έδειξε η μαγνητική. Μια ανισοσκελία, που ξεκινούσε από τον ισχιακό. Μετά από πολλές φυσικοθεραπείες, κρουστικά κτλ., ο φυσικοθεραπευτής μου, Φώτης Κούρτης, παλιός βαλκανιονίκης και μεσογειονίκης, για να επανέλθει το σώμα μου στο φυσικό του πάτημα, μου πρότεινε παπούτσι όσο το δυνατόν πιο μίνιμαλ. Στη συνέχεια με παρέπεμψε σε σανδάλι και εν τέλει μου είπε να δοκιμάσω να τρέξω ανυπόδητος».

Για το πόσο επώδυνο είναι, ο δυναμικός μαραθωνοδρόμος μάς εξήγησε: «Δεν έχω πρόβλημα. Και κυρίως, δεν πονάω μετά τον αγώνα. Στο φυσικό πάτημα επαναφέρεται το σώμα σου στη σωστή στάση. Επιπλέον, προσφέρει και άλλα καλά, όπως το ότι απελευθερώνονται οι τοξίνες και προσφέρει ευεξία».

Νίκος Παρθένης, Γιάννης Γερονικολός

Νίκος Παρθένης και Γιάννης Γερονικολός του ΣΔΥΜ Θήβας μετά από τον τερματισμό τους στον 29ο Μαραθώνιο Ρώμης

Τι γίνεται όμως όταν τρέχει σε ανώμαλο ή επικίνδυνο έδαφος;

«Εξαρτάται από το έδαφος. Αν είναι βουνό, βάζω ειδική παντόφλα. Αν είναι άσφαλτος, ξυπόλητος. Στη Ρώμη την Κυριακή, λόγω ιδιόμορφου εδάφους, έτρεξα 18 χλμ. ξυπόλητος και 24 με παντόφλα: Στο Πασάτζιο κάνουν έργα για το φυσικό αέριο και είχε χώματα, ενώ σε πολλά κεντρικά σημεία είχε γυαλιά. Δεν ήθελα να ρισκάρω να χάσουμε καμιά πτήση και κρεμάσω και την παρέα», μας είπε ο έμπειρος μαραθωνοδρόμος, και μας εξήγησε γιατί, με εξαίρεση το 2018, έρχεται συνέχεια σε αυτόν τον αγώνα (από το 2011):

«Από αγάπη. Η Ρώμη με γοητεύει. Αν πας την πρώτη φορά, πας συνέχεια. Είναι κοντινός προορισμός, τουριστικός προορισμός, τα συνδυάζει όλα».

Οταν, δε, τον ρωτήσαμε λίγα λεπτά μετά από τον τερματισμό του, «Γιάννη, θα ξανάρθεις και του χρόν…;», δεν προλάβαμε καν να τελειώσουμε τη φράση: «Σίγουρα!».

Run Rome The Marathon
https://irunmag.gr/

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply