ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

SUPER LEAGUE

Γ' Εθνικη

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

» »Unlabelled » '' Λεβαδος Muntain Trail 2024 '' Κυριακη 21 Ιανουαριου Ορεινος Αγωνας Δρομου

 
Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024 θα διεξαχθεί στη Λιβαδειά ο 8ος Αγώνας Ορεινού Δρόμου «Λέβαδος Mountain Trail», με αγώνες 24,2 χλμ. (10:00) και 10,7 χλμ. (10:45).

Τον αγώνα διοργανώνει ο Αθλητικός Κολυμβητικός Ομιλος Λιβαδειάς, με συνδιοργανωτές τον Δήμο Λιβαδειάς, την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας και τον Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε. (Οργανισμός Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας), με τη στήριξη της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αν. Στερεάς και Εύβοιας, με τη συμμετοχή της Ελληνικής Ενωσης Ερευνας και Διάσωσης Λιβαδειάς και του Ε.Ε.Σ. παράρτημα Λιβαδειάς.

 Περιγραφή

– Οι δύο αγώνες έχουν αφετηρία και τερματισμό στο ίδιο σημείο, την περιοχή των πηγών της Ερκυνας (ΚΡΥΑ). Οι διαδρομές και των δύο αγώνων ξεκινούν από υψόμετρο 179 μέτρων και φτάνουν στο υψηλότερο σημείο, τα 905μ. ο πρώτος και τα 580μ. ο δεύτερος.

– Στον πρώτο αγώνα των 24,2 χλμ., τα 17.500μ. είναι μονοπάτια, τα 5.200μ. δασικοί δρόμοι και το 1.500μ. άσφαλτος και πεζόδρομος, με θετική υψομετρική που ξεπερνά τα 1.550 μ.

– Στον δεύτερο αγώνα των 10,7χλμ., τα 7.500μ. είναι μονοπάτια, τα 1.700μ. δασικός δρόμος, και τα 1.500μ. άσφαλτος και πεζόδρομος, με τη θετική υψομετρική να ξεπερνά τα 650 μ.

 

Οι διαδρομές έχουν σήμανση με:

– Μεταλλικές πινακίδες με το λογότυπο «ΛΕΒΑΔΟΣ» και βελάκι κατεύθυνσης.

– Πινακίδες προσαρμοσμένες σε ευδιάκριτα σημεία με το γράμμα Λ και κίτρινο-μπλε χρώμα.

– Ταινία έργου και χρώμα κίτρινο-μπλε σε εμφανή σημεία των διαδρομών.

– Μετά τον τελευταίο δρομέα και στους δύο αγώνες θα ακολουθεί έμπειρος συνοδός (σκούπα) έχοντας μαζί του υγρά, τρόφιμα και φαρμακευτικό υλικό.

 

Δικαίωμα συμμετοχής

– Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες, που έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο (18ο) έτος της ηλικίας τους.

– Συνιστάται στους μη έχοντες ανάλογη εμπειρία, να μην επιλέξουν τη μεγάλη διαδρομή γιατί ορισμένα σημεία της έχουν υψηλό συντελεστή δυσκολίας.

– Ο κάθε συμμετέχων αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη του απαραίτητου ιατρικού ελέγχου, πριν τον αγώνα και υποχρεούται να συμπληρώσει τη σχετική υπεύθυνη δήλωση κατά τη διάρκεια της ηλεκτρονικής εγγραφής.

– Ο αγώνας με δεδομένο ότι έχει θετική υψομετρική διαφορά μεγαλύτερη των 1.250 μ., αποτελεί για τους ενδιαφερόμενους κριτήριο για τη συμμετοχή τους στον Olympus Marathon το 2025.

levados mountain trail

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply