ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

SUPER LEAGUE

Γ' Εθνικη

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

» »Unlabelled » Με τεσσερις Ομιλους η Γ' Εθνικη 2022-23 οι Δηλωσεις Συμμετοχης Ληγουν Δευτερα 10 Οκτωβριου

 EΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Την αγωνιστική περίοδο 2022-23 το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής θα διεξαχθεί σε τέσσερις ομίλους και ο αριθμός των ομάδων του κάθε ομίλου θα καθορισθεί από τις δηλώσεις συμμετοχής που θα υποβληθούν από τις ομάδες. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των Δηλώσεων Συμμετοχής ορίσθηκε η Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022.

όπως ενημερώνει η προκήρυξη της ομοσπονδίας για τη φετινή σεζόν είναι υποχρεωτική η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η συμμετοχή στην ενδεκάδα κάθε σωματείου και καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα επτά (7) ποδοσφαιριστών που δικαιούνται να αγωνίζονται στις Ελληνικές Εθνικές ομάδες.

Δηλαδή θα επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση μέχρι τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστών, που δεν δικαιούνται να αγωνίζονται στις Ελληνικές Εθνικές ομάδες.

Παράλληλα τις αγωνιστικές περιόδους 2022-23 και 2023-24 είναι υποχρεωτική η αναγραφή στο φύλλο αγώνος πέντε (5) ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των 21 ετών, 

οι οποίοι απαραιτήτως θα πρέπει να δικαιούνται να αγωνίζονται στις Ελληνικές Εθνικές ομάδες και να είναι γεννηθέντες τα έτη 2002 και 2003 αντίστοιχα για τις αγωνιστικές περιόδους 2022-23 και 2023-24.

Κατά τη συγκρότηση των τεσσάρων ομίλων του πρωταθλήματος εάν ο αριθμός των ομάδων μίας Ένωσης είναι μεγαλύτερος από δύο αυτές θα κατανεμηθούν (εάν απαιτείται) -είτε με δική τους επιθυμία, είτε με απόφαση της Επιτροπής- σε περισσότερους του ενός ομίλους.

Για τις αγωνιστικές περιόδους 2022-23 και 2023-24 θα προβιβάζονται στη Super League 2 οι πρωταθλήτριες ομάδες του κάθε ομίλου, δηλαδή τέσσερις (4) ομάδες. Σε περίπτωση που κάποια πρωταθλήτρια ομάδα δεν μπορέσει να δηλώσει συμμετοχή στην ανώτερη κατηγορία, το δικαίωμα αποκτά η δευτεραθλήτρια ομάδα από τον αντίστοιχο όμιλο.

Εάν και η δευτεραθλήτρια ομάδα δεν δηλώσει συμμετοχή το δικαίωμα αποκτά η καλύτερη δευτεραθλήτρια ομάδα των υπόλοιπων ομίλων (Άρθρο 20 παρ. 10 του Κ.Α.Π.)

Για την αγωνιστική περίοδο 2022-23 θα υποβιβαστούν στα τοπικά πρωταθλήματα των οικείων ΕΠΣ οι επτά (7) τελευταίες ομάδες του κάθε ομίλου, εάν και εφόσον ο αριθμός των ομάδων κάθε ομίλου θα είναι 18. Συνολικά θα υποβιβαστούν είκοσι οκτώ (28) ομάδες.

Σε περίπτωση που ο αριθμός των ομάδων του κάθε ομίλου είναι μεγαλύτερος από 18 (δεκαοχτώ), τότε αντίστοιχα θα υποβιβάζονται επιπλέον ομάδα η ομάδες ανάλογα με το μέγεθος του ομίλου. Σε περίπτωση που ο αριθμός των ομάδων του κάθε ομίλου είναι μικρότερος από 18 (δεκαοχτώ) τότε αντίστοιχα θα υποβιβάζονται λιγότερες ομάδα η ομάδες ανάλογα με το μέγεθος του ομίλου.


Για την αγωνιστική περίοδο 2023-2024 θα υποβιβαστούν στα τοπικά πρωταθλήματα των οικείων ΕΠΣ οι επτά (7) τελευταίες ομάδες του κάθε ομίλου, εάν και εφόσον ο αριθμός των ομάδων κάθε ομίλου θα είναι 18. Συνολικά θα υποβιβαστούν είκοσι οκτώ (28) ομάδες.«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply