ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

SUPER LEAGUE

Γ' Εθνικη

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

» »Unlabelled » o Λοκρος Αταλαντης εκανε το Πρωτο Βημα για την Ανοδο στη Γ' Εθνικη 74-64 τον Α.Σ Αρη Θηβας

 Ο Λοκρός έκανε το πρώτο βήμα για την άνοδο στη Γ’ Εθνική, πήρε δίκαια τη νίκη στον πρώτο τελικό απέναντι στον Άρη Θήβας με 76-64, πήγε τη σειρά στο 2-1 και πλέον πάει στη Θήβα το επόμενο Σάββατο για το διπλό που θα του δώσει το πρωτάθλημα και το εισιτήριο της ανόδου!

Θα τα καταφέρει άραγε, ή ο Άρης θα βγάλει αντίδραση; Αυτό θα φανεί σε μια εβδομάδα από σήμερα, με την ομάδα της Θήβας να γνωρίζει πλέον πως δεν έχει περιθώρια, παίζοντας ”με την πλάτη στον τοίχο” και με στόχο τη νίκη, που θα τους δώσει τη δυνατότητα να επιστρέψουν και πάλι στην Αταλάντη για την…τελευταία ζαριά.

Ο Λοκρός μπήκε καλύτερα στον τελικό, προηγήθηκε με 13-2 στο 5′ με τρίποντο του Αγγ. Μάτου, δείχνοντας σε πολύ καλή κατάσταση. Ο Άρης όμως κατάφερε γρήγορα να βρει τα πατήματά του, να ισορροπήσει τον αγώνα και να μειώσει σε 18-14, με ένα δικό του επιμέρους σκορ 5-12, σε ένα επιθετικό κρεσέντο του Γιάννη Χαρατσή, που πέτυχε συνολικά στο πρώτο ημίχρονο 17 (3) πόντους, σε ένα διάστημα που ο Παναγιωτίδης πέτυχε 2 πόντους!

Η πρώτη περίοδος βρήκε την ομάδα της Αταλάντης στο +8 (22-14), με τη συνέχεια να είναι συναρπαστική. Ο Λοκρός ήταν άστοχος σε αυτό το διάστημα, αλλά έβαλε τις βολές που τον διατήρησαν στην πρωτοπορία του σκορ, με το ημίχρονο να τελειώνει με 38-33.

Το β’ ημίχρονο ξεκίνησε όπως ακριβώς και το πρώτο. Ο Λοκρός μπήκε καλύτερα στο ντέρμπι και κατάφερε γρήγορα να φτάσει πάλι σε διψήφια διαφορά (52-38 στο 25′) έχοντας λύσεις στην επίθεση, που ήρθαν μετά από πολύ καλή άμυνα. Ο Άρης όμως δεν τα παράτησε, μειώνοντας σε 58-51 στο 30′, όμως η συνέχεια ανήκε στους γηπεδούχους.

Ο Λοκρός ξέφυγε με 69-53 στο 35′ τρέχοντας ένα επιμέρους σκορ 11-2 και το ματς δεν είχε πλέον επιστροφή. Ο Άρης άρχισε να σκέφτεται τον αγώνα του επόμενου Σαββάτου στη Θήβα, ο Λοκρός έχοντας το μομέντουμ ανέβασε ακόμα περισσότερο τη διαφορά στο +22 (75-53 στο 36′), με το επιμέρους σκορ να πηγαίνει στο 17-2, για να τελειώσει ο πρώτος τελικός με 76-64, καθώς οι ”κιτρινόμαυροι” κατάφεραν στο τέλος να ”ροκανίσουν” τη διαφορά.

Από τους νικητές, πρώτος σκόρερ ο Πάσσας με 22 πόντους, ενώ καθοριστικός ήταν ο Γερ. Κοσμετάτος τη γ’ περίοδο. Ο Αν. Μάτος σημείωσε 17 πόντους, ενώ ο Λοκρός κατάφερε να φτάσει στη νίκη παρότι είχε τον Αγγ. Μάτο στους 11 πόντους.

Από τον Άρη κορυφαίος ο Χαρατσής με 23 (5) πόντους, πολύ καλός και ο Θωμάς (17 π.), ενώ από τον Άρη έλειψαν οι πόντοι του πρώτου του σκόρερ Παναγιωτίδη, που τελείωσε τον πρώτο τελικό με 6 πόντους.

Διαιτητές του πρώτου τελικού ήταν οι Ντάνος-Τσάλας Ι.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-14, 38-33, 58-51, 76-64.

ΛΟΚΡΟΣ (Μάτος-Καρατράντος): Τσαρούχας, Ζότο, Κοσμετάτος Ευαγγ., Κοσμετάτος Γερ. 13 (2), Βερούσης 6, Πάσσας 22, Τότσι, Μπόλματης 7 (1), Μάτος Αν. 17, Μάτος Αγγ. 11 (2), Ξηρογιάννης, Ανέστης.

ΑΡΗΣ ΘΗΒΑΣ (Ματσαγγούρας): Τσαραμπάρης, Μπόκος 2, Κουτρουλάρας, Τσαπανέλης 3, Παγώνης 2, Παναγιωτίδης 6, Χαρατσής 23 (5), Θωμάς 17, Κικίδης Κ., Κανινής 5, Κικίδης Ν. 6, Πανδής.

Πηγη ... Stereabasket .gr 



«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply