ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

SUPER LEAGUE

Γ' Εθνικη

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

» »Unlabelled » ο Καδμος Θηβας ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΦΗΒΩΝ ΕΣΚΑΣΕ 2021-22 Νικησε την ΑΓΕ Χαλκιδας 55-38

Ο Κάδμος είναι ο φετινός πρωταθλητής της κατηγορίας εφήβων, κάνοντας το back to back (είχε πάρει και τον περσινό τίτλο με αντίπαλο τον Γ.Σ. Ιτέας) φτάνοντας αήττητος στο τέλος της διαδρομής, κερδίζοντας στο σημερινό τελικό στο ουδέτερο της Λιβαδειάς την ΑΓΕ Χαλκίδας με 55-38!

Η επικράτηση της ομάδας της Θήβας, ήταν απολύτως δίκαιη όπως δείχνει άλλωστε και το τελικό σκορ, σε ένα τελικό που δεν υπήρξε καλό θέαμα, καθώς πάντα στους τελικούς το άγχος παίζει το δικό του κυρίαρχο ρόλο.

Ο Κάδμος, εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι τα δικά του παιδιά έχουν περισσότερες παραστάσεις στο πρωτάθλημα ανδρών και αυτό είναι αναμφίβολα ένα παράσημο που ανήκει κυρίως στον Αναστασίου που έδωσε εδώ και χρόνια ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτά τα παιδιά.

Παράσημο όμως αξίζει και ο Βελισσαράκος που έφτιαξε μια ομάδα από το μηδέν, που ήταν ανταγωνιστική στο μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος, έχοντας μια κακή εικόνα στον τελικό που σίγουρα όμως δεν επηρεάζει το γενικό σύνολο.

Πήρε κεφάλι από νωρίς!

Μετά το αρχικά καλό ξεκίνημα της ΑΓΕΧ, ο Κάδμος βρήκε λύσεις από την περιφέρεια, έβγαλε και έξτρα επιθέσεις με τα ριμπάουντ κυρίως του Μπότση και με σερί 12-0 ξέφυγε με 18-10. Στο ίδιο τέμπο και η συνέχεια, με την ΑΓΕΧ να έχει μπλοκάρει επιθετικά και τον Κάδμο να ξεφεύγει με 32-13 στο 12′ με το επιμέρους σκορ να φτάνει στο 26-3!

 

Από εκεί και έπειτα όμως άλλαξε η εικόνα του αγώνα. Ο Κάδμος ”βραχυκύκλωσε” στη ζώνη, πέτυχε σε 8 πόντους μόλις μια βολή, αλλά η ΑΓΕΧ άστοχη επιθετικά δεν το εκμεταλλεύτηκες στο έπακρο βαθμό, μειώνοντας πάντως στο ημίχρονο σε 33-20.

Στο ξεκίνημα της γ’ περιόδου ο Κάδμος με δύο εύστοχα σουτ από την περιφέρεια ξέφυγε με 41-20 στο 22 που ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά μέχρι εκείνη την ώρα. Η ομάδα του Βελισσαράκου προσπάθησε να επιστρέψει στο ματς, μειώνοντας σε σε 45-31 στο 30′.

Στο 35′ ο Κάδμος ξέφυγε με καλάθι του κυριάρχου και mvp του τελικού Μπότση, με 51-32, με το σκορ σε 5′ να είναι 6-1, σε ένα διάστημα που κυρίαρχο ρόλο έπαιξε η αστοχία και από τις δύο πλευρές και ιδίως ασφαλώς από την ΑΓΕΧ, με το υπόλοιπο διάστημα να έχει περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα, με την ομάδα του Αναστασίου να κάνει το back to back κατακτώντας και το φετινό πρωτάθλημα εφήβων με 55-38.

Διαιτητές του τελικού ήταν οι Ντάνος-Κοτσιμπός.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-10, 33-20, 45-31, 55-38.

ΚΑΔΜΟΣ (Αναστασίου-Δεφίγγος): Σκούμας, Θεοδώρου 3 (1), Αναστασίου Δημ., Ευαγγελίου Γιουργκ., Μπόγρης 11 (2), Ευαγγελίου Γιουτζ. 6 (2), Λυμπερίου, Αναστασίου Δ.Μ., Τούτουζας 11, Μελετίου 2, Μίχας, Μπότσης 22 (1).

ΑΓΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (Βελισσαράκος-Πανούσης): Βλάχος, Κούτρας Α., Καρκαλής, Χατζησωτηρίου 8, Μάρκου 17, Κούτρας Ρ. 6, Μίσχος 1, Γκαβρίλοβιτς, Κικίδης 2, Σμπρίνης, Κοφίτσας 2, Κούτρας Π. 2.

Πηγη ... Stereabasket .gr  




«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply