ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

SUPER LEAGUE

Γ' Εθνικη

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

» »Unlabelled » το 2ο Ποδηλατικο ΕΤΑΠ Διασχιζει τη Βοιωτια 28 Απριλιου Πυλη , Δαφνη , Ερυθρες , Θηβα , Αλιαρτος , Λιβαδεια , Διστομο

 

Πέμπτη 28 Απριλίου / 2ο ΕΤΑΠ: OAKA (Μαρούσι) – Ιτέα (165 χλμ.)

Η αρχή της 2ης ημέρας θα βρει το καραβάνι στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ. Η προεκκίνηση για το λαμπερό πελοτόν θα δοθεί στον χώρο που βρίσκεται ο Τοίχος των Εθνών, με θέα στο Ποδηλατοδρόμιο, όπου εκείνη την ημέρα θα ντυθεί γιορτινά για το BikeFestival, περιμένοντας μικρούς και μεγάλους με πλήθος δραστηριοτήτων. Οι ποδηλάτες θα περάσουν από Φυλή, Πυλη , Δάφνη, Ερυθρές, Θήβα και Αλίαρτο, όπου θα συναντήσουν το πρώτο ενδιάμεσο σπριντ και αμέσως μετά θα κατευθυνθούν προς Λιβαδειά.

Ακολουθούν οι ορεινές κωμοπόλεις του Δίστομου και της Δεσφίνας, για να κατέβουν στη συνέχεια παραλιακά, περνώντας από τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κίρρας. Από εκεί, η άφιξη στην πόλη τερματισμού απέχει ελάχιστα. Η αψίδα του τέλους είναι τοποθετημένη στο γραφικό λιμάνι της Ιτέας. Ένα εντυπωσιακό ΕΤΑΠ που συνδυάζει τη σύγχρονη Ελλάδα με τον αρχαίο πολιτισμό της, αναδεικνύει τους ορεινούς όγκους της Στερεάς και καταλήγει στην αγκαλιά του Κορινθιακού κόλπου.

Tο 2o ετάπ του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας θα πάρει εκκίνηση από Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας (ΟΑΚΑ), και πιο συγκεκριμένα από το σημείο όπου βρίσκεται ο Τοίχος των Εθνών.

Πρόκειται για εντυπωσιακό ετάπ το οποίο συνδυάζει τη σύγχρονη Ελλάδα, με τον αρχαίο της πολιτισμό και τους ορεινούς όγκους της Στερεάς, που οδηγούν τους ποδηλάτες να τερματίσουν στην αγκαλιά του Κορινθιακού κόλπου.

Χώρος συνάντησης, περιπάτου, και πανηγυρισμών πριν και μετά από κάθε αγώνα. Επίσης χώρος των εθελοντών του ΑΘΗΝΑ 2004, που την ημέρα εκείνη θα φορέσει, την “γιορτινή του εμφάνιση” προκειμένου να υποδεχτεί μικρούς και μεγάλους για το ΔΕΗ Bike Festival @ΟΑΚΑ.

Χάρτης 2ου ετάπ στον Γύρο Ελλάδας 2022

Πρόκειται για τη ναυαρχίδα των παράλληλων εκδηλώσεων του Γύρου, που μέρος τους που αφορά στην οδική ασφάλεια και αφιερώνονται στην μνήμη της αδικοχαμένης Μαραθωνοδρόμου “Δήμητρας Ιορδανίδου”, με πλήθος δραστηριοτήτων που στόχο έχουν να βελτιώσουν την οδηγική συμπεριφορά μας και να συμβάλλουν στις ασφαλείς μετακινήσεις μας.

Είναι και αυτό ένα σημαντικό κομμάτι των δραστηριοτήτων της Cycling Greece, της οργανωτικής Επιτροπής του Γύρου, που επιδιώκει παράλληλα με το υψηλού επιπέδου αγωνιστικό προϊόν να αναπτύξει ένα εκπαιδευτικό δρώμενο σε κάθε πόλη που διέρχεται το πελοτόν.

Οι ποδηλάτες ξεκινούν λοιπόν με προ εκκίνηση από το ΟΑΚΑ, με θέμα το Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο, όπου εκείνη την ημέρα μέσα θα σφύζει από νιάτα και ειδικά σχεδιασμένες εκδηλώσεις.

Το γκρουπ των αθλητών θα κατευθυνθεί με τη συνοδεία της Τροχαίας, στην Αττική Οδό και με προσανατολισμό βορειοδυτικά της Αθήνας, προς τη Φυλή, που βρίσκεται στους πρόποδες της Πάρνηθας.

Μέσω του χωριού Πύλη θα αποχαιρετήσει το Λεκανοπέδιο της Αττικής και θα κατευθυνθεί προς τα χωριά Δάφνη και Ερυθρές, σκαρφαλώνοντας πλέον στις ανατολικές πλαγιές του Κιθαιρώνα, σε υψόμετρο 390m.

Από την πόλη της Θήβας και με κατεύθυνση νότια το πελοτον διέρχεται από την Κωμόπολη της Αλίατρου, όπου θα λάβει χώρα το 1ο σπριντ ευθείας του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, στο σημείο που το 395π.χ. πραγματοποιήθηκε η Μάχη της Αλιάτρου στα πλαίσια του Κορινθιακού Πολέμου.

Εν συνεχεία οι ποδηλάτες κινούνται προς την πρωτεύουσα του Νομού Βοιωτίας την πόλη της Λιβαδειάς, και με κατεύθυνση βορειοδυτική φτάνουν στο Δίστομο ποδηλατώντας ανάμεσα στα όρη ΚίρφηΠαρνασός, και Ελικώνας όπου μετά από μια διαδρομή 15 χιλιομέτρων και με φόντο τον Κορινθιακό Κόλπο φτάνουν στην ορεινή παραδοσιακή κωμόπολη της Δεσφίνας που βρίσκεται 680m πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Οι κατηφόρες της Δεσφίνας είναι εντυπωσιακές και γρήγορες. Έτσι το γκρουπ σε μικρό χρονικό διάστημα θα βρεθεί, στο ύψος της θάλασσας περνώντας από την Ιαματική πηγή της Κίρρας, όπου θα στρίψει δεξιά μπαίνοντας στην τελική ευθεία, περνώντας μέσα από τον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κίρρας, και από εκεί στο λιμάνι της Ιτέας που είναι και το σημείο τερματισμού του 2ου ετάπ του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας.

Διαδρομή: ΟΑΚΑ (Παράλληλη διεξαγωγή ΔΕΗ Bike Festival), Αττική Οδός, Φυλή (σπριντ ανάβασης), Πύλη (σπριντ ευθείας), Δάφνη, Ερυθρές, Θήβα, Αλίαρτος (σπριντ ευθείας), Λιβαδειά, Δίστομο, Δεσφίνα (σπριντ ανάβασης), Ιτέα
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply