ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

SUPER LEAGUE

Γ' Εθνικη

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

» »Unlabelled » η Αερολεσχη Θηβας και το Φροντιστηριο Θηβαικης Αρχαιογνωσιας Διοργανωνουν την Εκδηλωση '' ΥΠΕΡΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ 2015 ''

Φωτογραφία του Nikos Antoniou.


η Αερολεσχη Θηβας και ο Συλλογος Θηβαικης Αρχαιογνωσιας
Διοργανωνουν την Εκδηλωση '' ΥΠΕΡΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ 2015 ''
Την Κυριακη 27 Σεπτεμβριου στις 20.00 μ.μ  στην Αερολεσχη Θηβας
91 χιλ. Αθηνων - Λαμιας

Σας περιμένουμε στον χώρο της αερολέσχη Θήβας, με το τηλεσκόπιο της ώστε μικροί 

και μεγάλοι να έχουμε την ευκαιρία να δουν ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο,πρόκειται να γίνει η πρώτη ολική έκλειψη υπερπανσελήνου από το 1982! Φέτος, ήταν μια χρονιά πλούσια σε αστροφυσικά φαινόμενα, όπως οι εκλείψεις και η βροχή των Περσίδων.

Η ολική έκλειψη υπερπανσελήνου είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο, καθώς η τελευταία φορά που συνέβη ήταν το 1982, και η επόμενη είναι το 2033.
Η NASA, στα πλαίσια του συγκεκριμένου φαινομένου, κυκλοφόρησε ένα σχετικό video, στο οποίο το παρουσιάζει και επεξηγεί τη σημασία του και τη διαδικασία που το προκαλεί.

Βάσει υπολογισμών της ΝΑSA το βράδυ της 27ης Σεπτεμβρίου η Σελήνη θα φαίνεται έντονα κόκκινη και κατά 14% μεγαλύτερη σε μέγεθος από το σύνηθες κατά την παρατήρησή της από τη Γη.
Σύμφωνα με το physicsgg.me, η υπερπανσέληνος συμβαίνει επειδή η τροχιά της Σελήνης γύρω από τη Γη είναι ελλειπτική, κι όχι κυκλική. Η μέση απόσταση Γης – Σελήνης είναι περίπου 384.600 χιλιόμετρα. Η πιο μακρινή απόσταση τους είναι 405.600 χιλιόμετρα (απόγειο) και η πιο κοντινή 363.700 χιλιόμετρα (περίγειο). Όταν η Σελήνη βρίσκεται στο περίγειό της και φαίνεται κατά 14% μεγαλύτερη και 30% λαμπρότερη, συγκριτικά με την εμφάνισή της όταν βρίσκεται στο απόγειό της, τότε είναι που έχουμε υπερπανσέληνο. 
πηγη... Αερολεσχη Θηβας
Thiva Spor

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply