ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

SUPER LEAGUE

Γ' Εθνικη

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

» »Unlabelled » ΜΠΑΣΚΕΤ- Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ: Υποβιβάζονται τρεις ομάδες και ο τέταρτος παίζει μπαράζ

 
Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) με τροποποίηση στην προκήρυξη της
 Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας, κάνει γνωστό ότι από τη φετινή αγωνιστική περίοδο 2013-2014
 θα υποβιβαστούν απευθείας οι τρεις τελευταίες ομάδες, ενώ οι ομάδες που κατέλαβαν την τέταρτη θέση από το τέλος παίζουν αγώνες μπαράζ μεταξύ τους
(του 1ου ομίλου με του 2ου ομίλου και του 3ου ομίλου με του 4ου ομίλου), στη συνέχεια οι δύο νικητές παίζουν αγώνα μπαράζ μεταξύ τους και ο νικητής παραμένει στη Γ’ Εθνική κατηγορία, οι ηττημένες ομάδες υποβιβάζονται στις τοπικές κατηγορίες όπου ανήκουν.
Αναλυτικά η τροποποίηση του συγκεκριμένου άρθρου:
«Άρθρο 12ο: Βαθμολογία-Κατάταξη-Άνοδος-Υποβιβασμός
Γ) Άνοδος-Υποβιβασμός
γ) Υποβιβασμός από τη Γ’ Εθνική
1. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανόδου στη Β’ Εθνική κατηγορία, υποβιβασμού από τη Β’ και ανόδου στη Γ’ Εθνική κατηγορία, στα τοπικά πρωταθλήματα θα υποβιβαστούν συνολικά 15 σωματεία από τους τέσσερις ομίλους και συγκεκριμένα:
Υποβιβάζονται από κάθε όμιλο οι τρεις τελευταίες ομάδες κάθε ομίλου και οι ομάδες που κατέλαβαν την τέταρτη θέση από το τέλος παίζουν αγώνες μπαράζ μεταξύ τους
 (του 1ου ομίλου με του 2ου ομίλου και του 3ου ομίλου με του 4ου ομίλου), στη συνέχεια οι δύο νικητές παίζουν αγώνα μπαράζ μεταξύ τους και ο νικητής παραμένει στη Γ’ Εθνική κατηγορία, οι ηττημένες ομάδες υποβιβάζονται στις τοπικές κατηγορίες όπου ανήκουν.
2. Συγκεκριμένα θα υποβιβαστούν τόσα σωματεία όσα απαιτούνται για να διατηρηθεί αυστηρά ο σταθερός αριθμός των δώδεκα σωματείων κατά όμιλο για την αγωνιστική περίοδο 2014/15.
3. Όπου απαιτείται τέλεση αγώνα κατάταξης, αυτός θα γίνεται σε ουδέτερο γήπεδο ή πόλη ανάλογα. Ο αγώνας αυτός θα τελεστεί αμέσως μετά τη λήξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.
δ) Άνοδος στη Γ’ Εθνική
Μετά τη λήξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής θα ανέλθουν σε αυτή από τα τοπικά πρωταθλήματα 13 σωματεία και συγκεκριμένα:
i) ανέρχονται οι πρωταθλητές των Ενώσεων ΕΣΚΑ, ΕΚΑΣΘ και ο πρώτος νικητής του Ειδικού Πρωταθλήματος που θα γίνει με τη συμμετοχή των πρωταθλητών ΤΕ Χίου, ΤΕ Λέσβου, ΤΕ Σάμου, ΤΕ Δωδεκανήσου, και ΕΣΚ Κυκλάδων.
ii) ανέρχονται οι τρεις πρώτοι από τους αγώνες που θα διεξαχθούν με τον δεύτερο από την ΕΣΚΑ και τους πρωταθλητές των Ενώσεων ΕΣΚΑΝΑ, ΕΚΑΣΚ και ΕΣΚΑΣΕ.
iii) ανέρχονται οι τρεις πρώτοι από τους αγώνες που θα διεξαχθούν με τους πρωταθλητές των Ενώσεων ΕΣΚΑΗ, ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, ΕΣΚΑΚ, ΕΣΚΑΒΔΕ (περιοχή Αιτωλίας). Εάν και εφόσον δεν είναι ο πρωταθλητής της ΕΣΚΑΒΔΕ από την περιοχή της Αιτωλίας, τότε ανέρχονται οι δύο πρώτοι.
iv) ανέρχονται οι τρεις πρώτοι από τους αγώνες που θα διεξαχθούν με τους πρωταθλητές των Ενώσεων ΕΚΑΣΔΥΜ, ΕΚΑΣΚΕΜ, ΕΣΚΑΘ, ΕΣΚΑΒΔΕ (περιοχή Ακαρνανίας και βόρεια). Εάν κι εφόσον δεν είναι ο πρωταθλητής της ΕΣΚΑΒΔΕ από την περιοχή της Ακαρνανίας και βόρεια τότε ανέρχονται οι δύο πρώτοι.
v) ανέρχονται οι δύο πρώτοι από τους αγώνες που θα διεξαχθούν με τους πρωταθλητές των Ενώσεων ΕΚΑΣΧ, ΕΚΑΣΑΜΑΘ και ο δεύτερος της ΕΚΑΣΘ».

                                                                                                   zantesport

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply