ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

SUPER LEAGUE

Γ' Εθνικη

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

» »Unlabelled » Στον Εισαγγελεα το Ποδοσφαιρο Αναμενονται Πειθαρχικες Διωξεις



Θέμα χρόνου είναι να ασκηθούν οι πειθαρχικές διώξεις σε όσες ομάδες και όσους αξιωματούχους του ποδοσφαίρου εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τα στημένα, αφού πλέον η ογκωδέστατη δικογραφία βρίσκεται στα χέρια του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, Ανδρέα Φάκου και τους βοηθού του, Μανόλη Αντωνακάκη.

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας μίλησε στο sport.gr πριν λίγες μέρες και είχε ξεκαθαρίσει πως μέσα στον Ιούλιο θα προκύψουν οι πειθαρχικές διώξεις και πως όσοι εμπλέκονται δεν γλιτώσουν. Επίσης, είχε ξεκαθαρίσει πως στο φως της δημοσιότητας θα βγουν κι άλλα στοιχεία, αφού όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα είναι μόνο ένα μέρος από τις χιλιάδες σελίδες της δικογραφίας.


Οι δύο εισαγγελείς έχουν κάνει ήδη μια προεργασία από όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αλλά από την Τετάρτη (29/6) έχουν στην κατοχή τους την δικογραφία και πλέον είναι σε θέση να την μελετήσουν και να φτάσουν σε συμπεράσματα.
Από εκεί και πέρα, θα ασκήσουν πειθαρχικές διώξεις, με βάση πάντα το πόρισμα της εισαγγελέως, Πόπης Παπανδρέου, διώξεις, που στη συνέχεια θα αξιολογηθούν από τις επιτροπές τόσο της Σούπερ Λίγκας, όσο και των Ενώσεων Β' και Γ' κατηγορίας.
Οι κ. Φάκος και Αντωνάκης ξεκινούν τη μελέτη των στοιχείων με στόχο να είναι έτοιμοι να ασκήσουν πειθαρχικές διώξεις μέσα στο επόμενο 10ημέρο, διώξεις που θα αφορούν τις εμπλεκόμενες ομάδες, τους παράγοντες τους, προπονητές και ποδοσφαιριστές.
Τα σημαντικότερα αδικήματα είναι αυτά, που αφορούν την δωροδοκία και τον παράνομο στοιχηματισμό, πράξεις, που σύμφωνα με τη νομοθεσία επισύρουν ποινές υποβιβασμού για τις ομάδες και της απαγόρευσες κάθε ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για τα φυσικά πρόσωπα.
Πιθανό είναι να προκύψει και κατηγορία "Δυσφήμησης του αθλήματος", καθώς παρότι η εν λόγω παράβαση παραγράφεται σε ένα μήνα από την τέλεση της, ενδεχομένως και  να θεωρηθεί ως έγκλημα διαρκές και ως εκ τούτου να βαρύνει και αυτή η κατηγορία τους κατηγορουμένους. 


«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply